nieuws

Witteveen hoofd Verzekeringskamer

Archief

Mr. Dirk Witteveen, de man van de werkgroep ‘Fiscale behandeling van pensioenen’, wordt de nieuwe voorzitter van de Verzekeringskamer (VK).

De huidige voorman van de toezichthouder, prof.dr. Arend Vermaat, gaat per 1 januari volgend jaar met pensioen. Het bestuur van de VK houdt nog een vacature over, namelijk die van Ton Kool die afgelopen zomer al afscheid nam in Apeldoorn. Met de invulling van deze vacature wordt nu pas, na de aanstelling van Witteveen, begonnen.
Dirk Witteveen (51) is afkomstig van het ministerie van Financiën, waar hij sinds 1982 werkzaam is. Sinds 1991 bekleedt hij zijn huidige functie: directeur-generaal voor Fiscale Zaken. Witteveen kreeg landelijk bekendheid – vooral in de pensioenwereld – door zijn voorzitterschap van de werkgroep ‘Fiscale behandeling van pensioenen’, die veel flexibiliserende regels voor pensioenregelingen voorstelde. Verder is de Belastingherziening 2001 onder zijn ambtelijke leiding tot stand gekomen. Witteveen studeerde in 1974 aan de Leidse Rijksuniversiteit af met als hoofdrichting fiscaal recht. Voor zijn Financiën-loopbaan was hij onder meer belastinginspecteur, wetenschappelijk medewerker van de universiteiten van Leiden en Groningen, én fiscaal medewerker van dagblad Het Parool. Momenteel vervult Witteveen nog twee nevenfuncties: bestuurslid Stichting Het Parool en commissaris bij dagbladuitgever PCM. Dirk Witteveen, nieuwe voorzitter Verzekeringskamer.

Reageer op dit artikel