nieuws

Wisseling Ohra in aandelenlease

Archief

Ohra heeft zijn bestaande aandelenleaseproduct vervangen.

Het in de zomer van 1998 geïntroduceerde Ohra Aandelenlease bestaat niet meer; Ohra FlexBeleg is de opvolger. De systematiek is hetzelfde: tegen een maandelijkse inleg van minimaal f 100 tot maximaal f 300 belegt Ohra vijf jaar lang een kapitaal in één van de vijf Ohra-fondsen (Aandelen, Multimedia, Milieutechnologie, Care en Internet).
Nieuw is de rente: die was 8,2% en is nu 7,9% (nominaal 7,6%). Tijdens de looptijd wordt bij het FlexBeleg 25% van het schuldbedrag afgelost. Switchen is bij orders boven de f 992 (450 euro) gratis; daaronder wordt vijf euro in rekening gebracht.
Bij maandbetalingen van f 100 is het startkapitaal f 10.212, bij f 300 maandpremie is dat f 30.636. Na vijf jaar is, tegen de dan geldende rente, contractverlenging mogelijk. Voortijdige beëindiging levert een boete van 5% op.

Reageer op dit artikel