nieuws

Wisselende resultaten bij assurantiebedrijven banken

Archief

Het assurantiebedrijf van de Generale Bank en dat van de Crediet- en Effecten Bank (CenE) hebben vorig jaar wisselende resultaten geboekt.

Uit het jaarverslag over 1995 blijkt dat Generale Bank Assurantie f 18,9 mln aan provisies heeft behaald uit de bemiddeling in zowel levens- als schadeverzekeringen. Dat is f 0,8 mln minder dan in 1994.
Het provisie-inkomen van CenE Assurantiën, onderdeel van ING Groep, is daarentegen gestegen tot f 11,6 (11,2) mln. De stijging is volgens CenE Assurantie vooral te danken aan de combinatie van bedrijfssparen met de verkoop van lijfrentepolissen. Het resultaat van de volmachttekening verslechterde, zodat een herschikking van de portefeuilles moest plaatsvinden, aldus CenE Assurantie.

Reageer op dit artikel