nieuws

Winterthur naar één verlaagd autotarief

Archief

Winterthur heeft per 1 juni de bestaande autopremies vervangen door één (verlaagd) tarief, gebaseerd op de risicofactoren bestuurder, woonplaats, auto en gebruik. De premies zijn alleen nog met software te berekenen.

Vooral ervaren rijders met een privé-gezinsauto zijn fors minder gaan betalen. “Voor die groep horen onze premies tot de laagste in de markt.” Er is geen strikte regio-indeling meer. Lopende polissen worden pas omgezet bij objectwijziging of contractsvervaldatum.
Het premievoordeel kan oplopen tot ruim 30% voor een in Midden-Nederland woonachtige dertigjarige met vijf schadevrije jaren die in een auto van minder dan e 20.000 (gewicht 1.000 kilo) tot 12.000 kilometer per jaar rijdt. Die betaalt nu e 286, tegen e 379 in de oude premiestructuur.
De volledig-cascoverzekering is omgedoopt tot Casco All In en heeft een vernieuwde afschrijvingsregeling (eerste jaar nieuwwaarde, daarna in vier jaar een aflopende afschrijving van 16% tot 10%). Daaraan is voor auto’s jonger dan twee jaar en niet duurder dan e 35.000 nog de Waardevast Regeling te koppelen, die twee jaar de nieuwwaarde dekt en de volgende vijf jaar 10% per jaar afschrijft.

Reageer op dit artikel