nieuws

Winterthur draagt ook schadeportefeuille over

Archief

Winterthur heeft per 26 mei de volledige portefeuille schadeverzekeringen overgedragen van het Zwitserse bijkantoor (Winterthur Schweizerische Versicherungs Gesellschaft) naar de nieuwe NV Winterthur Schadeverzekering Maatschappij.

De portefeuille omvat bijna 600.000 particuliere en kleinzakelijke schadeverzekeringen – exclusief de iets meer dan 100.000 bromfietspolissen – en bijna e 95 mln premie per jaar. Daarvan bevindt meer dan de helft zich in de branche Motorrijtuigen. De polishouders kunnen tot eind augustus hun polis opzeggen, maar directeur Martin de Weijer heeft daar geen vrees voor. “Onze premies en voorwaarden zijn goed. Als mensen weg zouden willen, hadden ze dat eerder al gedaan.”
Eerder dit jaar ging de levenportefeuille (105.000 polissen, e 143 mln jaarpremie) met succes over. “Niemand heeft bezwaar gemaakt.” De reden voor het afscheid van de bijkantoren is volgens De Weijer boekhoudtechnisch. “In alle Europese landen heeft Winterthur NV’s en die kennen een andere manier van consolideren dan bijkantoren. Dit is veel eenvoudiger.”
Pensioen
Winterthur lanceert binnenkort een nieuwe collectieve pensioenverzekering. Het product (Winterthur Mozaïek Pensioen) kent varianten in salaris/diensttijd, beschikbare premie of een combinatie daarvan. Verder kunnen verzekerden kiezen voor beleggen of maatschappijwinstdeling en is de optionele invaliditeitsdekking een jaar lang gratis. Nog deze maand kan het intermediair introductiebijeenkomsten bijwonen in Zwolle, Santpoort en Nuenen.
Algemeen directeur Martin de Weijer: “Als mensen weg zouden willen, hadden ze dat eerder al gedaan”.

Reageer op dit artikel