nieuws

‘Winst verzekeraars moet uit corebusiness komen’

Archief

Maar liefst 86% van de topmensen van de grootste verzekeringsconcerns in de wereld ziet in verbetering van de verzekeringstechnische resultaten de beste manier om de winstgevendheid te verbeteren

Slechts 11% denkt dit vooral te kunnen verwezenlijken door middel van premieverhogingen, zo blijkt uit een onderzoek van Deloitte onder 80 CEO’s van ’s werelds grootste verzekeraars. Uit het onderzoek blijkt tevens dat verzekeraars na de recente crisis op de aandelenmarkt, veel minder dan voorheen willen vertrouwen op de beleggingswinsten. Om de verzekeringstechnische resultaten te kunnen verbeteren, zijn de topdirecteuren van mening dat zij vooral meer werk moeten steken in het verkrijgen van voldoende risico-informatie. Ook denkt een meerderheid dat een (verdere) verbetering van hun claimsmanagementbeleid wenselijk is.

Reageer op dit artikel