nieuws

Winst Aon Nederland daalt

Archief

Aon Nederland heeft de nettowinst vorig jaar met 13% zien dalen tot € 16,3 mln. De assurantiemakelaar wijst onder meer naar twee eenmalige posten (een afwaardering van bezittingen en een toevoeging aan voorzieningen).

De omzet van Aon Nederland nam met iets meer dan 5% toe tot net geen € 200 mln. Dit betreft een schatting; de makelaar doet zelf geen mededeling over de omvang van zijn inkomsten. Van de omzetgroei in 2004 is tweederde toe te schrijven aan de acquisitie van Assural, het verzekeringsonderdeel van supermarktconcern Laurus. De totale bedrijfskosten stegen met 2,7%, ondanks een verlaging van de personeelskosten. Het aantal voltijdbanen daalde met 37 (zonder de aankoop van Assural zelfs met 47) tot iets minder dan 1.400.
Voor het lopende jaar verwacht Aon vergelijkbare ontwikkelingen als in 2004: “dalende premies, toenemende concurrentie en een beperkte groei van de omzet”, ondanks de overname eerder dit jaar van Dorhout Mees Assurantiën. De winst gaat naar verwachting bescheiden omhoog.

Reageer op dit artikel