nieuws

Winkels verlaat Van Calcar Groep

Archief

Rob Winkels (42), directievoorzitter van Van Calcar, heeft begin deze week zijn taken neergelegd.

Collega-directeur Pieter Verheij heeft per 1 april de scepter overgenomen. Winkels zegt dat hij voorlopig nog wel beschikbaar blijft om eventueel bij te springen.
“Het besluit kwam voor ons als een complete verrassing”, aldus woordvoerder Verlangen. Winkels zegt echter al lange tijd rondgelopen te hebben met het idee. “Het besef is langzaam bij mij gegroeid, maar werd mij vooral na de invoering van de strategische heroriëntatie bij Van Calcar steeds duidelijker. Met andere woorden: ik begon mij af te vragen of ik wel de juiste man op de juiste plaats ben gezien de snelle – maar in mijn ogen ook noodzakelijke veranderingsprocessen – die het bedrijf nu doormaakt.” Van Calcar besloot vorig jaar het roer om te gooien en het onderscheid tussen de particuliere markt en bedrijvenmarkt los te laten. De bedrijven staan in de nieuwe stategie centraal, de particulier wordt benaderd via zijn werk.
Op 1 april, de dag van zijn vertrek, zat Winkels op de kop af 25 jaar in het assurantievak, waarvan de laatste achttien jaar bij Van Calcar. Winkels heeft nog geen andere functie op het oog. “Ik heb besloten om eerst – wat men in Angelsaksische landen noemt – een Sabbatical Year te houden.”

Reageer op dit artikel