nieuws

Windhoos trekt spoor van vernieling door Oost-Brabant

Archief

Op de eerste dag van oktober deed onverbiddelijk de herfst zijn intrede in ons land met harde windvlagen en zware buien. In Oost-Brabant trok een windhoos ’s avonds iets na achten een spoor van vernieling in de omgeving van Bergeijk.

Op de foto staan de restanten van de schuur van boer Borrebergs. De schade is volgens verzekeraar Interpolis _ 30.000. Dat viel op zich nog mee, want zijn buren bleken veel zwaarder getroffen door het natuurgeweld. In totaal zijn vijf boerderijen en drie stallen zwaar beschadigd door de windhoos, die in een rechte lijn vanuit het westen over een gebied van ongeveer vier kilometer lang en honderd meter breed zijn vernietigende werk deed. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen en bleef ook het vee gespaard.

Reageer op dit artikel