nieuws

Wim Oeben (Amev) stapt in Enters assurantiekantoor

Archief

Ruim een jaar lang was Wim Oeben hoofd financiën van Asam, een Amev-onderneming die zich bezighoudt met deelnemingen in en financieringen van assurantiekantoren. Binnenkort neemt hij met eigen middelen zelf een belang in intermediairbedrijf Velten Adviesgroep in Enter.

Albert Velten (39), de man achter Velten Adviesgroep, en Wim Oeben (48) ontmoetten elkaar begin dit jaar. Aanleiding was de overname van het Zutphense volmachtbedrijf De Terp Assuradeuren en het daaraan gelieerde assurantiekantoor Peters door Velten Adviesgroep. Een opmerkelijke overname, aangezien Velten Adviesgroep zes personeelsleden telt en de beide Zutphense bedrijven zo’n 35 medewerkers hebben. Voor de financiering klopte Velten dan ook aan bij Amev.
“Het grootste gedeelte heb ik zelf betaald, hoor”, stelt Velten. “Ik heb al eens eerder een assurantieportefeuille verkocht en ben redelijk succesvol in beleggingen in onroerend goed”, zo verklaart hij zijn ‘bemiddelde’ status. Velten doelt op de verkoop van assurantiekantoor en makelaardij Velten in 1990 aan de Rabobank. Tot 1996 werkte hij in loondienst voor het bankbedrijf, om vervolgens te starten met de nieuwe onderneming Velten Adviesgroep. “Maar de overname van Peters en De Terp heb ik deels gefinancierd met geld van Amev, in casu Asam.”
Regiokantoor Amev
Dat Oeben nu bij Velten in dienst is getreden, is volgens Velten “puur toeval” en staat los van de financiering. Velten: “We bekeken samen een aantal financiële zaken en toen zei ik ‘Zo iemand als jij moet ik eigenlijk hebben’. De volgende dag belde Wim op en vroeg ‘Meende je dat nou?’. Enfin, zo is het balletje gaan rollen.”
Oeben werkte ruim dertig jaar voor Amev, waarvan sinds januari 1999 als hoofd Financiën van Asam. Daarvoor was hij lange tijd lid van het management van Intermediair Services van Amev. “Na dertig jaar huwelijk kwam ik een mooie meid tegen die ook nog naar me lonkte. Dan ga je voor de bijl”, zo omschrijft Oeben beeldend zijn overstap. “En het heeft me altijd leuk geleken om bij een tussenpersoon te werken.” Oeben zal zich gaan bezighouden met de interne zaken van het bedrijf, terwijl Velten zich op de commerciële kant concentreert.
Binnen afzienbare tijd neemt Oeben zelf een belang in de onderneming. Daartoe wordt de vennootschap Peters Velten Beheer opgericht. Het assurantiebedrijf gaat waarschijnlijk fungeren als regiokantoor in het door Amev gewenste netwerk van assurantiekantoren. Amev neemt in dergelijke regiokantoren meestal minderheidsbelangen en financiert overnames van andere portefeuilles. Volgens Velten bezit Amev echter geen aandelen in de Triple-V-holding, de officiële naam van Velten Adviesgroep. “Amev wil zijn verkoopkanaal veiligstellen. Daarvoor is het hebben van een aandelenbelang niet noodzakelijk.”

Reageer op dit artikel