nieuws

Willem-Alexander mag Maxima wel om provisie vragen

Archief

“Grappig”, dat was alles wat Maarten van Gulik van het assurantiekantoor Maxima Accuratesse dacht toen hij begin september op het journaal de naam hoorde van de nieuwe vriendin van kroonprins Willem-Alexander. Wat hij toen nog niet kon bevroeden, was dat in de dagen daarna een ‘mediahype’ zou losbarsten, met het NBVA-lid uit Berkel Rodenrijs in een interessante bijrol. De telefoon bleef in dagenlang onafgebroken rinkelen. Radio, televisie en kranten vroegen zich – bij gebrek aan inhoudelijk nieuws over de Argentijnse – massaal af of het assurantiekantoor-met-dezelfde-naam soms baat had bij de belangstelling voor Maxima. Nou, daar was inderdaad sprake van. Voorheen kwam er vrijwel geen hond af op de website van Maxima Accuratesse (www.maxima.nl). Na het zien van bewegende beelden van de bevallige Argentijnse op achtereenvolgens alle televisiejournaals nam het aantal ‘hits’ op de website ieder uur explosief toe, tot uiteindelijk zo’n vijfduizend per dag. Dat moet dagelijks vijfduizend teleurgestelde bezoekers opgeleverd hebben, want behalve een foto van het assurantiekantoor en een hypotheekberekening, is er op deze website weinig ‘Argentijns’ te beleven.

Voor een inhaakadvertentie in de regionale kranten heeft het assurantiekantoor inmiddels de leus ‘Ook Willem-Alexander gaat met Maxima in zee’ bedacht. In Berkel denk en ze er bovendien serieus over om het assortiment binnenkort uit te breiden met een ‘Maxima-hypotheek, voor de financiering van een paleisje’.

Reageer op dit artikel