nieuws

Wijnja stapt over naar First Insurance Brokers

Archief

Kees Wijnja is per 1 april de nieuwe adjunct-directeur van First Insurance Brokers, assurantiemakelaar op Curaçao. Hij gaat zich speciaal bezighouden met de grote commerciële relaties.

Wijnja, die vijf jaar geleden het Nederlandse klimaat verruilde voor het zonnige Curaçao, komt van assurantiemakelaar Maduro & Curil’s Insurance Services (MCIS). Hier vervulde hij de functie van accountmanager. “Als reden voor zijn overstap naar collega-assurantiemakelaar First Insurance Brokers noemt hij eenvoudigweg positieverbetering. “Ik ga nu de concurrentie aan met mijn vorige werkgever. Dat lijkt me wel spannend.” aldus Wijnja.
First Insurance Brokers – tien jaar geleden verzelfstandigd van de CITCO-groep – behoort samen met AON en MCIS tot de drie grote makelaars op het eiland. Met de overname van een portefeuille op Aruba heeft First Insurance Brokers het werkterrein onlangs uitgebreid.
Wijnja werkte voor zijn verhuizing naar de Antillen jarenlang bij Alexander & Alexander. “Waar ik het meeste aan moest wennen hier was de kleinschaligheid. “Geen grote bedrijven en geen grote premievolumes, meer het mkb-niveau in Nederland. En het werkklimaat natuurlijk. Bij A&A belde ik vaak ’s avonds nog, als iets echt die avond nog geregeld moest worden. Hier zegt men rustig: ‘het komt morgen wel’. Dat bevalt me wel. Ik denk dat ik – behalve voor familiebezoekjes – niet meer terugkeer naar Nederland.”

Reageer op dit artikel