nieuws

‘Wij zien graag dat ze u zien’

Archief

Ze zijn niet bedoeld voor het WK voetbal, de 1,3 miljoen oranje fluorescerende hesjes die Interpolis dezer dagen naar klanten met een Alles in één Polis stuurt.

Er blijkt onder Nederlanders nog veel onduidelijkheid te bestaan over het gebruik van veiligheidshesjes en andere ‘uitrustingseisen’. Slechts 4% van de Nederlanders weet precies in welke landen een hesje verplicht is en wanneer, zo blijkt uit een peiling van de ANWB (oktober 2005).
In Spanje, Portugal, Oostenrijk en Italië moeten bestuurders en inzittenden van een auto ze met pech dragen. Officieel geldt dat niet voor toeristen, maar politieagenten in die landen geven ook buitenlanders gerust een bon. Bezwaar maken tegen deze boetes kost veel tijd en geld.
De vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag adviseert Nederlanders een goedgekeurd veiligheidshesje aan te schaffen. Ook Interpolis wil het gebruik van hesjes stimuleren, om te beginnen bij de eigen klanten. Wij raden u aan het in uw auto op te bergen”, aldus het begeleidend schrijven, waarin ook maar weer eens de voordelen van de no-claim garantie onder de aandacht worden gebracht.
uit handen van Interpolis-directeur Jacques Françoys.

Reageer op dit artikel