nieuws

Wiegel: ‘Niet tornen aan fundament van de nieuwe zorgverzekering’

Archief

“De nieuwe zorgverzekering staat als een huis. Een nieuw kabinet moet dan ook niet tornen aan de fundamenten van het nieuwe verzekeringsstelsel.” Die oproep deed Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, begin deze week in zijn nieuwjaarsrede.

Belangrijke graadmeters voor het succes van de nieuwe zorgverzekering zijn volgens Wiegel de aangescherpte concurrentie tussen zorgverzekeraars en de toegenomen waardering onder verzekerden. Het motto voor het nieuwe zorgverzekeringsstelsel moet volgens Wiegel zijn: “Behoud het goede en verbeter waar nodig”.
De concurrentie tussen zorgverzekeraars is sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet aanmerkelijk verscherpt. Vorig jaar resulteerde dat in een grote mobiliteit van zorgverzekerden. “Dit jaar komt de scherpe concurrentiestrijd tot uitdrukking in geringe verschillen tussen de zorgpremies, die veelal ruim onder de raming van het Centraal Plan Bureau liggen.”
Wiegel zei te verwachten dat het aantal overstappers dit jaar onder de 5% ligt, veel lager dan de 18% van vorig jaar.

Reageer op dit artikel