nieuws

Wie wil proberen Fortis en NCM onderuit te halen?

Archief

Wie wil proberen Fortis en NCM onderuit te halen?

Er zijn inmiddels tal van gelegenheden waarbij het assurantievolk de talenten op het sportieve vlak kan meten. Eind vorige week is het traditionele hockeytoernooi bij het Haagse Klein Zwitserland gehouden en onlangs beleefde de branche een zonovergoten moderne tak van sport: beachvolleyball. Ook onder meer golf en bridge staan al jaren op de Assurantiesport-agenda en morgen (zaterdag) is er voor het derde jaar in successie de Nationale-Nederlanden Trappenloop. Er kan binnenkort een nieuwe loot aan deze stam ontstaan. Medewerkers van Fortis Nederland en de NCM hebben namelijk de concurrentie nu ook fysiek opgevat. “Op woensdag 28 augustus hebben ze elkaar achterna gezeten, bij de enkels gepakt, op de grond gegooid en onder de voet gelopen. Het ging hierbij niet om een ‘vijandige overname’ maar om een rugbywedstrijd, die zo goed beviel dat de teams nu op zoek zijn naar nieuwe tegenstanders in de branche”, meldt Fortis. Het Fortis-team bestond uit medewerkers van diverse werkmaatschappijen waaronder Amev, VSB, CDK en enkele centrale diensten. Voor de wedstrijd ontvingen de spelers een persoonlijke succeswens van Bert Beugelsdijk, lid van de raad van bestuur van Fortis Nederland en zelf ooit rugbyspeler. Wellicht mede hierdoor slaagde het team van Fortis erin de strijd te winnen met 10-5. De sfeer tijdens en na de wedstrijd is beide teams zo goed bevallen, dat ze medewerkers van andere banken en verzekeraars uitnodigen om ook in het strijdperk te treden. Contactpersonen zijn Ruud Houtzager bij Amev (030-257.43.81) en Marc van der Elzen bij de NCM (020-553.91.11).
Geen foto uit begin van de eeuw, maar een opname van de verzamelde rugbyspelers van Fortis en NCM voordat de strijd (en een wolkbreuk) losbarstte.
Van de notaris naar kapperszaak
De Amersfoortse heeft sinds vorige week een nieuwe televisiereclame. Na jarenlange dienst is ‘De Erfenis’ (u weet wel, de man met de halskraag en de vrouw met de kralenketting) ingeruild voor een 45 seconden durend filmpje dat in een kapperszaak speelt. In dit geval zijn de rollen omgedraaid: nu is het een zoon die zijn vader op verrassende wijze duidelijk maakt, dat zijn pa hem niet mag zien als diens pensioenvoorziening. De nieuwe tv-spot zal de komende drie maanden frequent te zien zijn op de acht nationale zenders die wij inmiddels rijk zijn.
John Grisham in ruil voor gesprek
Een afspraak maken met een vertegenwoordiger van VHP Verzekeringen in ruil voor een paar uur (ont)spanning. Dat aanbod doet dit assurantiekantoor uit Dordrecht aan advocaten. De (ont)spanning bestaat uit een boek van John Grisham of een videofilm gebaseerd op één van zijn verhalen. Grisham is gespecialiseerd in thrillers die zich afspelen in de wereld van de advocatuur, zoals ‘The Jury’, ‘The Client’ en ‘The Pelican Brief’.
Het Grisham-aanbod moet de interesse wekken van advocaten voor het Toga Pensioen en de Toga Hypotheek: twee producten die VHP Verzekeringen, in samenwerking met drie verzekeraars, speciaal heeft ontwikkeld voor de doelgroep advocaten.
Vrijdag de 13e
In de verzekeringswereld zijn er tal van lieden die graag het fenomeen ‘vrijdag de 13e’ tarten. Vandaar ook dat wij deze editie expres op deze dag laten verschijnen (als drukker en KPN meewerken). Wij herinneren ons, dat Reaal in november 1992 zonder blikken of blozen op vrijdag de 13e ging verhuizen. Maar we moeten er toch geen loopje mee blijven nemen, zoals uit het volgende blijkt. Nadat bekend was gemaakt dat Wimbledon-winnaar Richard Krajicek op vrijdag 13 september zou worden gehuldigd in Den Haag, ging hij terstond roemloos ten onder in de voorronden van de US Open.
Sinds begin deze maand rijdt in Den Haag één van de gelede trams in een ‘Aktief Sparen’-uitmonstering. De proef zal een jaar duren. Wie het gratis telefoonnummer 06-0482 belt, krijgt via een van de met ons samenwerkende tussenpersonen alle gewenste informatie, bericht Tiel Utrecht.
Met zo’n verhuiskaart blijft de naam van de nieuwe straat waarschijnlijk het langst in de herinnering bij onze relaties, heeft men misschien gedacht bij de Hooge Wier Adviesgroep in Rijswijk.

Reageer op dit artikel