nieuws

Wie waren bij de Olympische Dag van de verzekeringen?

Archief

Wie waren bij de Olympische Dag van de verzekeringen?

Ja het is nog van vóór onze tijd, om precies te zijn tien jaar voordat AssurantieMagazine in 1979 het levenslicht zag. Want anders zou het zonder twijfel een belangrijk onderwerp in Jus d’Assurance zijn geweest: de Olympische Dag van de verzekeringen.
Die Olympische Dag werd gehouden in de zomer van 1969, zo leren wij uit een artikel van Wim Willems in de Haagsche Courant. Willems publiceert in de zaterdageditie van dit dagblad een lange serie artikelen onder het opschrift ‘Stadskind’. Willems ging na zijn militaire dienst in 1968 werken bij de toenmalige verzekeraar Nillmij. Toen hij daar amper een jaar werkte, speelde er een bijzonder evenement: de Olympische Dag van de verzekeringen. “Iedereen met een baan in assurantiën en een paar gymschoenen op zolder mocht zich inschrijven.”
Veel meer over die dag komen wij niet te weten. Wij tasten dus in het duister omtrent het aantal deelnemers, de plaats van handeling en de prestaties van vooraanstaande en minder vooraanstaande branchegenoten. Wel schrijft Willems over de onderlinge competitie in de Nillmij-gelederen. Schadecorrespondent Martin van den Enden had iedereen achter zich gelaten op de 1.500 en de 3.000 meter, maar collega Paul Veldt had diens favoriete 800 meter gewonnen. Zelf had Willems willen deelnemen aan de werponderdelen, maar kort voor de dag van het evenement was hij bij het trainen voor het kogelstoten door zijn rug gegaan.
Onze vraag is nu aan lezers en lezeressen: Wat weet u van de Olympische Dag van de verzekeringen in 1969? Was het de eerste (en mogelijk enige) editie van dit evenement? Weet u iets over het aantal deelnemers? Heeft u resultaten van die dag? Heeft u of weet u foto’s van de olympische verzekeringsmensen. Mail dan uw informatie graag naar redactie@amweb.nl of stuur het een en ander per post naar: Redactie AM, t.a.v. Jus d’Assurance, Postbus 4, 2400 MA Alphen aan den Rijn.
Topman Interpolis was kiene ijscoman
Interpolis-topman Kick van der Pol is in een vroeger leven ijscoman geweest. Daar kwam hij mee voor de draad tijdens een bijzondere bijeenkomst in het hoofdkantoor van de Tilburgse verzekeraar. Er was namelijk een brief binnengekomen van een zesjarig meisje, dat in de wijk tegenover het Interpolis-gebouw woont. Dit meisjes, Nyota, wilde weten “wat voor ding daar bij u op het dak staat”.
Nyota werd met haar zusje en broertjes uitgenodigd voor een bezoek aan Interpolis. Het ‘ding op het dak’ is een schotel die wordt gebruikt voor dataverkeer. Vanuit haar slaapkamer ziet Nyota deze schotel.
Tijdens het eten van een ijsje (zie foto) vertelde Van der Pol dat hij ooit ijscoman was. Hij verkocht ijsjes van 15 en 25 cent. Bestelden ouders met kinderen twee ijsjes van 15 en twee ijsjes van 25 cent dan gaf hij eerst de ijsjes van 25 cent aan de kinderen. De ouders riepen dan snel: “Doe ons ook maar twee van 25 cent dan”. Toen toonde hij zich al de econoom in de dop.
Van der Pol en Nyota turen naar de woning van Nyota.
Tijdens het eten van een ijsje kwam Kick met zijn onthulling.
Twee dagen op motor met DBV
DBV Verzekeringen houdt in het weekend van 25 en 26 september een tweedaagse motortocht om het IJsselmeer. De tocht is alleen bedoeld voor relaties. Zij kunnen zich nog tot zondag 1 augustus inschrijven via motortocht@dbv.nl. Het inschrijfgeld bedraagt e 25 en komt ten goede aan Warchild. De tocht begint en eindigt bij het DBV-kantoor in Zeist.
Assurantiebillen als beste getest
De 25-jarige Alke Super uit Den Haag is winnares geworden van de Kontest-verkiezing voor de vrouwen met de mooiste billen van Nederland. Alke is administratief medewerkster op een assurantiekantoor. Meer dan drie miljoen stemmen werden er via het internet uitgebracht. De bijna 3800 deelneemsters hadden zelf een foto op de site geplaatst. Initiatief van deze verkiezing waren ondergoedmerk Sloggi en het automerk Daewoo. Alke kreeg als beloning een Daewoo Matiz Sloggi.
VGZ-IZA Run
Op zaterdag 18 september kunnen verzekerden van de zorgverzekeraars VGA en IZA (ambtenaren) deelnemen aan de zogeheten VGZ-IZA Run. De hardloopwedstrijd gaat van start op het nationale sportcentrum Papendal bij Arnhem en kent een afstand van 10 Engelse mijl (16,1 km). De deelname is gratis, maar aan de lopers wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel, het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten (NFSG).
Da’s pas assu- rantiebelasting
In Australië bestaat er een grote mate van onderverzekering, zo meldt Reactionsnet. Volgens Joan Fitzpatrick, de toezichthouder op de verzekeringsbranche en andere financiële instellingen, is ’s lands belastingklimaat één van de oorzaken daarvan. De assurantiebelasting kan, afhankelijk van de staat, oplopen tot zo’n 80% van de premie en vormt daarmee voor verzekeraars een extra drempel om verzekeringen aan de man te brengen.
Franse studenten niet tuk op baan in verzekeringsbranche
Het imago van de Franse verzekeringssector als werkgever is allesbehalve goed te noemen, zo meldt L’Argus de l’assurance. Ondanks hun toenemende aanwezigheid bij banenbeurzen en andere talrijke recruteringsactiviteiten, zou slechts 11% van de kersvers gediplomeerden graag in de verzekeringsbedrijfstak willen werken. En wie daarvoor kiest zou bovendien liever een verzekeringsbaan bij een bank willen hebben (63%) dan bij een commerciële verzekeraar (23%) of onderlinge (14%). Het relatief hoge salaris in de verzekeringssector vormt één van de belangrijkste redenen voor studenten om voor een verzekeringsmaatschappij te kiezen.
Voor de agenda: AssurMada 2005
Nauwelijks bekomen van de zevende AssurMada kan de organisatie nu al melden dat de achtste editie van de assurantiezeiltocht naar het Engelse Lowestoft op donderdag 9 juni 2005 van start gaat. Enthousiastelingen moeten geduld hebben, want inschrijven via www.assurmada.nl kan pas vanaf begin volgend jaar. VIJFDE KOLOM = = = = = = Is er nog olympisch vuur in verzeke- ringen?

Reageer op dit artikel