nieuws

Wie gaat er mee naar Engeland varen?

Archief

Wie gaat er mee naar Engeland varen?

Jean van Oosterhout, schadebehandelaar (avb) bij Royal Nederland, maakt al enkele jaren zeiltochtjes naar het stadje Lowestoft aan de Engelse oostkust. Hij probeert dan steeds met een gevarieerde assurantiebemanning de overtocht te maken, dat wil zeggen dat de ‘crew’ wordt gezocht in kringen van verzekeraars, experts en assurantiemakelaars. Toen Jean ermee begon, werkte hij nog bij Aon Nederland. Zijn toenmalige collega Aad Remkes kwam onlangs met de suggestie om dit jaar in groter verband een assurantie-overtocht naar Lowestoft te organiseren. Dat zou moeten gebeuren onder de naam ‘AssurMada’, een samentrekking van de begrippen assurantie en armada.
Eigen keuze
Van Oosterhout en Remkes willen graag in contact komen met assurantiecollega’s die een zeewaardig zeiljacht bezitten, mee willen gaan naar Lowestoft en daarnaast bereid zijn om enkele assurantiecollega’s aan boord te nemen als bemanning. “Het is niet de bedoeling dat wij gaan bepalen wie er dan zoal mee ‘mogen’. Immers, iedereen is welkom, als die persoon maar met het assurantievak te maken heeft, bijvoorbeeld als schade-expert, verzekeraar, assurantiemakelaar, advocaat. Het is dus aan de eigenaren/schippers om hun eigen assurantie-bemanning samen te stellen”, aldus Van Oosterhout.
Donderdag 4 juni
Het is de bedoeling om op donderdag 4 juni ” aan het einde van de werkdag, in de diverse thuishavens de trossen los te gooien. De tocht naar Lowestoft duurt gemiddeld 24 uur, zodat men vrijdag laat in de middag zal arriveren in Lowestoft. Het voorgenomen vertrek is bepaald op zondag 7 juni laat in de middag, zodat de assurantie-armada op maandag 8 juni in de namiddag/vooravond weer afmeert in de diverse thuishavens. Met het oog op eventuele barre weersomstandigheden, is het weekeinde van 11 t/m 15 juni als uitwijk-periode bestempeld. Branchegenoten die over een zeewaardig zeiljacht beschikken en interesse hebben in deze tocht, kunnen contact opnemen met Jean van Oosterhout (Royal Nederland, tel. 010-454.14.27) of Aad Remkes (Aon Nederland, tel 010-448.73.04).
Zuinigheid (I)
De Nationale Borg trok onlangs de aandacht met een opvallende quasi-personeelsadvertentie. De ING-dochter zocht zogenaamd een fraudeur; wellicht indachtig het motto ‘boeven vang je met boeven’. Er stond een foto bij van twee gemaskerde types. Wie begin dit jaar de eerste aflevering van Breekijzer op televisie heeft gezien, zal weinig moeite hebben gehad de mannelijke helft van het duo te ontmaskeren: Sicco Louw, een van de woordvoerders van Nationale-Nederlanden. Hij wordt gesecondeerd door collega Sanne Bender van de Communicatie-afdeling van NN. Op grond van het beleid bij het ING-concern om de reclame-activiteiten zo min mogelijk uit te besteden, omdat ze zelf de capaciteit(en) in huis hebben, was de opdracht voor de advertentie terecht gekomen bij de studio van NN. Men had even twee modellen nodig. Die kun je natuurlijk inhuren, maar dat kost weer geld. Een paar vrijwilligers waren snel gevonden, want je zou immers gemaskerd op de foto staan…
Zuinigheid (II)
Een andere communicatiespecialist van een verzekeringsconcern kwam zelfs meermalen in de publiciteit. Zo ontwikkelt ook Aegon tegenwoordig veel reclame zelf. “Als je voldoende kwaliteit in huis hebt, hoef je alleen een deel van het denkwerk uit te besteden”, tekende het vakblad NieuwsTribune op uit de mond van Ton Elias, directeur Communicatie bij Aegon. “Ik had sterk het gevoel dat ons bureau ook secretaresse-uren als kostbare accounturen berekende.” Diezelfde Elias dacht dat voor hem als representant van de hoofdsponsor van de schaatsbond wel een toegangskaart geregeld (dan wel te regelen) zou zijn bij de Olympische Winterspelen in Nagano, zo meldt de Haagsche Courant. Hij moest echter gewoon een kaartje van 185 gulden kopen om het stadion binnen te komen. “Dat vind ik slecht geregeld”, aldus Elias. Neen, dan zijn baas Kees Storm. Die is gelukkig eenvoudig gebleven. De topman van Aegon liet een NRC-journaliste trots zijn favoriete pen zien. ‘Kost f 27,50’, aldus Storm. Uit het betreffende verhaal komt ook naar voren dat Storm, ondanks al die jaren bij Aegon, zijn pensioen kennelijk nog niet goed voor elkaar heeft. Als hij zijn belastingbiljet moet invullen, heeft hij maar één aftrekpost, een lijfrente.
Alleen als het ijs- en ijskoud is…
Het expertise- en taxatiebureau Lengkeek, Laarman & De Hosson heeft in de vorige vier jaar zijn nieuwsjaarsreceptie steeds gehouden op kunstskibanen. Het eerste lustrum werd onlangs gehouden in het nieuwe, overdekte Snowworld in Zoetermeer, waar echte sneeuw ligt en het aldoor vriest. Foto: alvorens de vierhonderd gasten te ontvangen inspecteerde de directie van LLH de piste.
Debutant Generali pakt Bridge-bokaal
Aan het zestiende Assurantie Bridge Toernooi hebben dit jaar tachtig medewerkers van diverse verzekeraars deelgenomen. Ditmaal werd het toernooi gehouden bij Nationale-Nederlanden, waar het debuterende Generali met de hoofdprijs wegging. De deelnemende teams waren afkomstig van Centraal Beheer, CZ-Groep, Generali, Interpolis, NN, Rabobank Nederland, Van Lanschot Chabot, Zurich en Zwitserleven.
Het winnende team van Generali.

Reageer op dit artikel