nieuws

WGA-eigenrisicopolis nu ook te vergelijken bij Invema

Archief

Naast verzuim- en WIA-offertes gaat Invema (Intermediair Verzuim Management, Wierden) nu ook offertes vergelijken voor WGA-eigenriscopolissen.

De aangesloten tussenpersonen, inmiddels zeventig in getal, kunnen online bij Invema een aanvraag indienen voor een offertevergelijking. Invema zet de offerte uit bij een aantal verzekeraars waarmee afspraken gemaakt zijn. De tussenpersoon ontvangt binnen vijf werkdagen een eindrapport waarbij vergeleken is op basis van polisvoorwaarden en premie. Hiermee kan de adviseur naar de werkgever.
De kosten bedragen eenmalig _ 500 voor de aansluiting op Invema. Per uitgebracht rapport wordt _ 100 (ex BTW) in rekening gebracht, zowel voor verzuim als WIA. Voor het onderdeel verzuimverzekeringen heeft Invema inmiddels de 250e vergelijking gemaakt. Directeur Tonie Bosch heeft geen idee of dat veel is. “We zijn nu een jaar bezig en gezien het aantal tussenpersonen dat met ons samenwerkt, zijn wij er niet ontevreden mee.”
Het aantal WIA-vegelijkingen staat duidelijk wat minder in de belangstelling. Daarvan zijn er tot op heden vijftig gemaakt.
Verzuimcoördinator
Invema hoeft niet alleen te leven van het aantal uitgebrachte adviesrapporten en de berekende aansluitkosten. Tussenpersonen kunnen voor hun klanten ook de dienst Verzuimcoördinator afnemen en Invema kan de gehele administratieve afhandeling van de polis voor zijn rekening nemen.
Met de Verzuimcoördinator handelt Invema voor _ 15 per werknemer per jaar de verzuim- en herstelmeldingen af en wordt alles doorgegeven aan arbodiensten en verzekeraars et cetera. Er wordt nadrukkelijk niet aan inhoudelijke ziektebegeleiding gedaan. “Dat hoort thuis op het terreinv an arbo-artsen.”
Verzuimverzekerd.nl
Bosch is bekend met de website verzuimverzekerd.nl en noemt het een goed initiatief. “Maar wij gaan verder met onze dienstverlening door ook de administratieve afhandeling voor onze rekening te nemen. Bovendien vergelijken wij niet alleen op voorwaarden, maar ook op premie en op de service die de verzekeraar levert.”

Reageer op dit artikel