nieuws

WFD-register nu beschikbaar

Archief

Het WFD-register, waarin alle assurantiekantoren staan die een WFD-vergunning hebben aangevraagd, is vorige week opengesteld op de website van de Autoriteit Financiële Markten.

Bezoekers van de website kunnen in het WFD-register zoeken op naam. Bij doorklikken komen de gegevens over het kantoor beschikbaar. Hier staat voor welke producten men mag bemiddelen of adviseren en wie de beleidsbepalers zijn. De AFM benadrukt dat dit nog niet gecontroleerde informatie betreft. Het register bestaat uit een deel voor het publiek en een deel voor marktpartijen. Volgens de AFM wijkt het register voor marktpartijen niet af van het publieke register. “Wij leveren wel een tool aan waarmee zij een vergelijking kunnen uitvoeren”, aldus de AFM.
Het register moest per 1 mei beschikbaar zijn omdat aanbieders van producten vanaf dat moment moeten checken of er een vergunning is aangevraagd door de tussenpersoon met wie zij zaken doen. Geen vergunningaanvraag is geen zaken doen.
Financieelgeregistreerd.nl
Na een “goed gesprek” met de AFM heeft het bedrijf Extreme Media zijn website www.wfdgeregistreerd aangepast en onder meer de naam gewijzigd. De nieuwe naam luidt nu www.financieelgeregisteerd.nl. “De AFM viel vooral over de naamgeving. Ze konden het initiatief overigens wel waarderen. Zij hebben ons er op gewezen dat alleen de AFM de taak heeft om een volledig WFD-register te publiceren”, aldus Extreme Media.
Het intermediair kan zich gratis inschrijven voor een standaard registratie. Voor een uitgebreide registratie betaalt men _ 100 euro.

Reageer op dit artikel