nieuws

‘WFD heeft nauwelijks invloed op prijs assurantieportefeuille’

Archief

De introductie van de WFD heeft de prijzen van assurantieportefeuilles het afgelopen halfjaar niet noemenswaardig beïnvloed. De prijzen voor portefeuilles met een hoog schadegehalte blijven ook dit jaar stabiel, zo is de verwachting van Dullemond Bedrijfsadvies.

Wel kwam in 2005 “een eerste stroom van met name kleine portefeuilles” op gang. De vraag naar schadeportefeuilles neemt volgens Dullemond nu geleidelijk toe. Kopers zouden evenwel rustig afwachten.
Intermediairbedrijven kampen met de WFD, internet en de overgang van afsluitprovisie naar doorlopende provisie. Meest bepalend is in de ogen van Dullemond echter de problematiek met de bedrijfsopvolging. Enig tegenwicht komt van een lagere fiscale druk en een opkrabbelende economie. Het bureau verwacht dat kantoren die voor een flink deel afhankelijk zijn van eenmalige provisie-inkomsten (leven en hypotheken), moeilijk verhandelbaar worden.

Reageer op dit artikel