nieuws

Westland/Utrecht maakt variabele rente inzichtelijk

Archief

Westland/Utrecht heeft een nieuwe 1-maands hypotheekrente geïntroduceerd waarbij de klant zelf kan nagaan welke rente hij de komende maand moet betalen.

Bij deze nieuwe variabele rente – ‘de meeste heldere van Nederland’ volgens Westland/Utrecht – wordt aan de klant in de offerte de vaste opslag vermeld die bij het 1-maands Euribortarief moet worden opgeteld. De klant kan zelf via de krant, pagina 542 van Teletekst of www.westlandutrecht.nl nagaan welke rente hij de komende maand moet betalen. “Als eerste hypotheekverstrekker geeft Westland/ Utrecht duidelijkheid over de wijze waarop de rente is opgebouwd”, aldus de bank.
Westland/Utrecht had al een 1-maandstarief, maar daarbij werd de opbouw van de rente niet duidelijk gemaakt. “Die was dus niet onderscheidend van de andere aanbieders”, vertelt woordvoerster Willeke Ruiten. De vaste opslag wordt door de tussenpersoon individueel berekend, afhankelijk van de hypotheek waar de klant voor kiest. Overstappen naar een langere rentevaste periode is mogelijk tegen betaling van administratiekosten.
Het intermediair van de hypotheekbank heeft ter introductie een vershoudbakje ontvangen met daarin een folder waarin de pluspunten van de nieuwe rente worden genoemd.
Het doorzichtige vershoudbakje moet de helderheid en de duurzaamheid van het nieuwe rentetarief verbeelden.

Reageer op dit artikel