nieuws

West-Brabantse fusieclub verbreedt doelgroep

Archief

De West-Brabantse Assurantie Club (WAC) en Het Markiezaat zijn gefuseerd. De clubs, actief in dezelfde regio, behoorden met respectievelijk 259 en 105 leden tot de kleinste assurantieclubs.

De fusie draagt de naam FiDi-Contact Brabant West en als doelgroep iedereen die werkt in de financiële dienstverlening. Eén van de ideeën om – vooral onder jongeren – meer belangstelling te creëren, is het instellen van een tientjeslidmaatschap. Dat zou al dertig nieuwe leden hebben opgeleverd.
Het Markiezaat was al jaren de kleinste assurantieclub van ons land. In 2000 speelde de club al met het idee zichzelf op te heffen, maar de leden stemden toen tegen. Wel werd toen besloten om de doelgroep ruimer te omschrijven, waardoor onder meer het woord assurantieclub uit de naam werd geschrapt. Omdat het ledenaantal toch bleef dalen, werd vorig jaar besloten een fusie aan te gaan met de WAC. Voorzitter van FiDi-Contact Brabant West is Jan de Wit (Meeùs). De overige bestuursleden zijn Pierre Paul Lagache, secretaris Daphne van der Gulik (beiden ex-Markiezaat), penningmeester Ton Kamsteeg, Adri de Baar en August Veenenbos (alledrie ex-WAC).

Reageer op dit artikel