nieuws

Werknemers onbekend met employee-benefits

Archief

Een meerderheid van werknemers in ons land (61%) heeft geen flauw idee welke secundaire (verzekerbare) arbeidsvoorwaarden voor hen gelden. Toch hecht 78% veel waarde aan dit soort voorzieningen als pensioen, ziektekosten- en WAO-hiaatverzekering. Dit komt naar voren uit een onderzoek in opdracht van Aon Consulting onder 872 werknemers. Eén op de drie werknemers wordt over dit onderwerp nooit geïnformeerd door de werkgever en bijna de helft (48%) slechts één keer per jaar. Voor ruim de helft van de werknemers is deze frequentie onvoldoende.

Eén op de drie werknemers (30%) plaatst de verzekerbare secundaire arbeidsvoorwaarden in de top-drie van belangrijkste factoren bij het kiezen van een nieuwe baan. Ze vinden deze voorwaarden zelfs belangrijker dan doorgroeimogelijkheden, het aantal vakantiedagen en de reputatie van het bedrijf. Maar liefst 88% van de werknemers geeft dan ook te kennen graag door de werkgever op de hoogte te worden gehouden over de verzekerbare secundaire arbeidsvoorwaarden. Ruim de helft van de werknemers denkt, dat de bijdrage van de werkgever onder de 10% van zijn/haar bruto jaarinkomen ligt. Een berekening van Aon Consulting wijst echter uit dat de feitelijke bijdrage van werkgevers aan de verzekerbare secundaire arbeidsvoorwaarden van hun werknemers gemiddeld 27% van het bruto jaarinkomen per werknemer bedraagt. “Veel werkgevers blijken hun personeel een meer dan uitstekend pakket aan employee-benefits te bieden. Echter, doordat de communicatie hierover veelal onderbelicht blijft, doen de werkgevers zich vaak tekort “, aldus Reinier Hinse, directeur van Aon Consulting.

Reageer op dit artikel