nieuws

Werkgeversaansprakelijkheid tijdens personeelsuitje

Archief

Het Amsterdamse gerechtshof oordeelt, dat er tijdens een personeelsuitje best sprake kan zijn van werkgeversaansprakelijkheid

Het gaat in deze zaak om een schade die was veroorzaakt tijdens een personeelsfeestje van een aannemingsbedrijf. Aan het eind van een avondje bowlen en barbecuen wierpen enkele personen uit het gezelschap lampenolie op de nog hete barbecue: brandschade ruim € 5,8 mln. Volgens het gerechtshof heeft ‘de baas’ op geen enkele wijze getracht te voorkomen dat olie op de barbecue werd gegooid (“integendeel…”). Het hof concludeert, in afwijking van de rechtbank in Utrecht, dat de werkgever in deze situatie aansprakelijk is voor de schade. Wel zal verder onderzocht moeten worden of, en zo ja in welk mate, deze werknemers dienen bij te dragen in vergoeding van de schade.

Reageer op dit artikel