nieuws

Werk meest conflictgevoelig

Archief

De werkomgeving is het terrein waarop wij het snelst in een conflictsituatie denken te belanden. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau MWM2, dat in opdracht van DAS rechtsbijstand is uitgevoerd onder zevenhonderd respondenten. Werk scoort met 73,4% het hoogste, daarna volgen producten en diensten (60,4%), verkeersdeelname (55,8%) en ongevallen (47,7%).

Ook is onderzocht op welke deelterreinen men professionele rechtshulp zinvol acht. Op het gebied van werk steken problemen rond ontslag er met kop en schouders bovenuit (70,4%). Bij producten en diensten scoren de aanschaf van duurzame goederen zoals auto´s (71,5%) en de diensten van met name providers en nutsbedrijven hoog (57%). Als het gaat om verkeersdeelname denkt men vooral bij autoschade professionele rechtshulp nodig te hebben (82%). Op het gebied van ongevallen acht men rechtshulp zinvol bij letsel (80,3%) en bij uitkeringen van de verzekeraar (76,2%).

Reageer op dit artikel