nieuws

Welten en Fontys van start met Financial Academy in Brabant

Archief

Financieel opleider en detacheerder Welten en de Fontys Hogescholen hebben een intentieverklaring getekend voor de oprichting van een Financial Academy, een nieuwe grootschalige financiële hbo-opleiding.

Concreet willen Welten en Fontys samen een variant van de hbo-bacheloropleiding Financial Services Management (FSM) en vervolgopleidingen op post-bachelorniveau ontwikkelen en uitvoeren. Het is de bedoeling dat de Financial Academy deel gaat uitmaken van een grootschalige ‘European Financial Campus’ die in 2010 in Brabant moet verrijzen. Behalve aan Welten en de Financial Academy moet deze campus plaats bieden aan banken en verzekeraars en mogelijk aan een hotel met horecavoorziening.
Studenten zouden moeten studeren, werken, eten en slapen op de campus. Dit moet voorkomen dat te veel studenten voortijdig afhaken. Welten denkt in het eerste jaar met honderd studenten van start te kunnen gaan. Op termijn zouden het er zevenhonderd moeten worden. Naar verwachting is het businessplan in de zomer van 2008 afgerond.

Reageer op dit artikel