nieuws

Welke krijgt als derde partij volledige hypotheekvolmacht

Archief

Geldverstrekkers zijn in toenemende mate bereid om intermediaire partijen de bevoegdheid te geven hypotheekaanvragen finaal akkoord te geven. Inkoopcombinatie Welke is de derde partij die zo’n volmacht heeft verkregen.

Aanvragen voor NIBC-dochter Capitalum worden bij het bedrijf uit Hoorn, waarbij zo’n zeshonderd kantoren zijn aangesloten, voortaan volledig behandeld. Welke heeft overigens met meer partijen afspraken over de uiteindelijke acceptatie, want van Argenta en Hypotrust is fulltime een medewerker aanwezig die aanvragen accordeert.
Verder heeft Welke ‘Finaal akkoord in huis’, wat inhoudt dat geldgevers minimaal een keer per week een mewerker naar Hoorn sturen om dossiers te beoordelen en akkoord te geven. Dat geldt voor Bank of Scotland, GMAC en UCB.
Ondernemers
De volmacht van Capitalum is volgens woordvoerder René Donkers uniek omdat de volmacht ook betrekking heeft op de ondernemershypotheek. “Wij offreren hypotheken voor zelfstandigen zonder dat vooraf jaarcijfers ingeleverd hoeven te worden.”
Van Kampen Groep (DSB Bank) en de DIN Hypotheekdesk (NIBC) zijn de andere twee partijen die een volledige hypotheekvolmacht hebben ontvangen.
Uitvaart
Bij Welke kunnen nu overigens ook uitvaartverzekeringen worden gesloten. Daartoe is een samenwerking gestart met Nationaal Spaarfonds, die de polissen aanbiedt via een joint venture met Yarden.

Reageer op dit artikel