nieuws

Welke biedt ICT-oplossing voor raadplegen WFD-register

Archief

Welke ICT, onderdeel van Welke Financiële Diensten, biedt een ICT-oplossing voor het controleren van tussenpersonen in het WFD-register van toezichthouder AFM.

Welke heeft vijf maanden besteed aan de ontwikkeling van de zogeheten AFM Server Technology en is met een aantal grote marktpartijen in gesprek over de inzet van deze technologie. Het kostenplaatje is nog niet bekend. “Dat is afhankelijk van het werk dat we moeten verrichten om een en ander aan te sluiten op de systemen van de afnemer. Het kan ook simpeler door het versturen van een mail naar ons, waarbij wij de controle uitvoeren”,aldus ICT-manager Marcel Onk.
Het uitvoeren van een controle op aanvraagniveau voorkomt dat een tussenpersoon zonder de juiste vergunning toch producten kan onderbrengen. Het uitvoeren van een batch-verwerking maakt het mogelijk ditzelfde te doen voor een groot bestand aan tussenpersonen inééns.
De resultaten van de controle worden geheel automatisch vastgelegd in een rapport en opgeslagen. Volgens Onk moet een aanbieder zijn hele tussenpersonenbestand controleren, maar ook elke keer de controle uitvoeren als de tussenpersoon een offferteaanvraag indient. “De situatie kan dagelijks veranderen.”
Welke biedt dan ook een extra dienst, een meldingsservice die de afnemer van de dienst informeert als er wijzigingen in het WFD-register zijn opgetreden die betrekking hebben op tussenpersonen van die afnemer.

Reageer op dit artikel