nieuws

Weinig verzekeraars hebben krediethypotheek

Archief

Krediethypotheken worden door een bescheiden aantal financiële instellingen, waaronder 4 verzekeraars, aan specifieke doelgroepen aangeboden. Dit blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau MoneyView.

Door marktontwikkelingen kunnen woonhuizen (extreem) in waarde toenemen. Het verschil tussen hypotheeksom en waardestijging kan de huiseigenaar ‘contant maken’ door een tweede hypotheek te nemen of het sluiten van een krediet- of rekening courant-hypotheek.
Van de 58 benaderde financiële instellingen voeren er 13 een krediethypotheek, waaronder de verzekeraars Amev, Erasmus, Ohra en Zwolsche Algemeene. De overige aanbieders zijn ABN Amro, CDK, DSB Voorschotbank, Direktbank, Interbank, Rabo, Robeco, SNS en VSB.
Deze financiële instellingen hanteren min of meer dezelfde produkten: geen aflossingsverplichting en geen (nadere) inkomenseisen. De afsluitkosten variëren van nul tot maximaal 5% over de hypotheeksom.
De kredietlimiet varieert veelal van 75% tot 90% van de executiewaarde. Alleen bij Robeco (maximaal 100%), ABN Amro, Interbank en Rabo (alle ten hoogste 125%) kan meer worden geleend, zij het tegen aanvullende voorwaarden. Robeco en Direktbank hanteren de laagste hypotheektarieven. De aanbieder met de hoogste rente is DSB Voorschotbank, gevolgd door Rabo en SNS. Van de verzekeraars is Ohra de goedkoopste, maar blijven Erasmus en Zwolsche Algemeene dicht in de buurt.

Reageer op dit artikel