nieuws

Weinig interesse voor reisverzekering op Internet

Archief

Bezoekers van websites over reizen zijn nauwelijks geïnteresseerd in de mogelijkheid om daar een reis-verzekering af te sluiten. Dit blijkt uit een onderzoek dat gehouden werd onder duizend Internet-consumenten.

Volgens het onderzoek gaf slechts 10% aan een reis-site te bezoeken voor de aanschaf van een reisverzekering. Belangrijker vinden zij: de kwaliteit van de site (62%), aanbiedingen (58%) en de mogelijkheid een reis te boeken (28%). De ondervraagden konden meerdere redenen opgeven waarom zij een reis-site bezoeken. De aanschaf van een reisverzekering eindigde op de tiende plaats van de vijftien geboden mogelijkheden.
Het betreffende onderzoek werd uitgevoerd voor de reisbranche en werd gehouden door bureau Pro Active. De Europeesche was één van de opdrachtgevers. Pro Active gaat binnenkort ook een onderzoek houden naar de verzekeringsbehoeften van Internet-consumenten. Voor meer informatie: Liesbeth Crone, tel. 020-699.45.78.

Reageer op dit artikel