nieuws

Weinig grootschalige aprilgrappen

Archief

Weinig grootschalige aprilgrappen

Voor zover wij hebben kunnen nagaan, is 1998 binnen de assurantiebranche een rustige jaargang geweest op het terrein van de 1-aprilgrappen. Het was vooral de assurantievakpers die zich weerde. VVP Magazine verspreidde op die dag het bericht dat minister Wijers in beeld zou zijn als opvolger van Jan Weitenberg als voorzitter van de NVA. Daarover zou aan het eind van de middag een persconferentie gehouden worden in Den Haag. De faxnieuwsbrief AM Signalen haakte in op de berichtenstroom in de media over een Amerikaans onderzoek, waaruit zou zijn gebleken dat mensen met negatieve initialen korter leven dan het gemiddelde en dat mensen met positieve initialen relatief langer leven. Volgens AM Signalen was dit onderzoek al eerder bekend bij onze levensverzekeraars en waren er al voorstellen gedaan om dit in de premies tot uitdrukking te brengen. De leukste reactie die bij AM Signalen binnenkwam, was die van de Witjes Adviesgroep uit Angeren, waarbij als afzender was vermeld Z.I.E. Witjes.
Een zak koekjes van eigen deeg
Al eerder hebben wij bericht over een grote hypotheekactie van Falcon Leven. In het kader van die campagne werden tussen 30 maart en 9 april in heel Nederland ongeveer 250.000 deurhangers opgehangen. In de nacht van 31 maart op 1 april is het huis van Ruud Dekker, directeur Marketing en Communicatie, met een bezoek van een speciaal ophangteam vereerd. Anders dan bij de reguliere actie bleef het ophangen niet beperkt tot één deurhanger aan de deurknop, maar was in dit geval gekozen voor een wat uitgebreidere plakbeurt. Op initiatief van marketing-manager Patrick van Hees sloop Clint Evers, buitendienstman voor de regio Den Haag, om drie uur ’s nachts rond het huis van Dekker. De familie werd niet in de nachtrust gestoord, waardoor de verrassing ’s ochtends compleet was.
‘Ik laat me niet kisten’
“Soms zit er bij de post correspondentie waarom gelachen kan worden”, schrijft Dick Koster uit Bilthoven. Koster kreeg van een cliënt een bloemrijk aangeklede schademelding binnen. Er was iemand aangereden tegen zijn ontkoppelde aanhangwagen van. Volgens die cliënt, een aannemer, had de aanrijder zitten slapen en deze moet dan ook gewoon aansprakelijk worden geacht voor zijn eigen falen. Voorts werd vermeld dat de politie er bij was geweest. Het was dus kennelijk niet allemaal in harmonie met de tegenpartij besproken. Dat moge ook blijken uit de slotregels van de aangifte: “Nou dat was het dan wel zo ongeveer. Als je maar wel weet dat ik me door déze tegenpartij niet laat kisten! Het is namelijk een begrafenisondernemer.
‘Parkeerramp’ in Tilburg
Het dagblad De Telegraaf meldde eind maart dat er grote onvrede heerst onder de medewerkers van Interpolis vanwege de parkeergelegenheid bij het hoofdkantoor, of beter gezegd: vanwege het ontbreken van voldoende parkeerruimte. Werknemers moeten 650 gulden per jaar betalen om hun auto in een van de parkeerkelders kwijt te kunnen. Jaarlijks moet er worden geloot om de 320 beschikbare parkeerplaatsen. Wie niet in de prijzen valt, ziet zich genoodzaakt een jaar lang aanmerkelijk vroeger van huis te gaan. “Dagelijks wordt in de straten rond de kantoorkolos de ‘grote slag om de parkeerplaats’ uitgevochten”, aldus de krant. “Bovendien is de gemeente Tilburg er het laatste jaar toe overgegaan om het arsenaal aan parkeerplaatsen in het centrum aan vergunninghouders toe te wijzen. Hierdoor is het vinden van een ‘onbeschermde’ maar betaalde plek op loopafstand van het kantoorgebouw een haast onmogelijke opgave.”
Insurance Sail ’98: boven 50% groei
Voor het evenement Insurance Sail ’98, dat morgen op de Loosdrechtse Plassen gehouden wordt, waren bij het sluiten van deze editie al 87 boten geboekt. Dit betekent een stijging van meer dan 50% ten opzichte van het toch al succesvolle Insurance Sail ’97.

Reageer op dit artikel