nieuws

Weinig behoefte aan totaalpakket employee-benefits van één aanbieder

Archief

De meeste werkgevers hebben geen behoefte aan een totaalpakket van voorzieningen, waarbij alle employee benefits zijn ondergebracht bij één aanbieder. Redenen hiervoor zijn afhankelijkheid en te weinig maatwerk.

Deze conclusies trekt onderzoeks- en adviesbureau Quest naar aanleiding van een in april gehouden marktonderzoek onder 314 werkgevers naar employee benefits.
De penetratie van employee benefits (EB) in het Nederlandse bedrijfsleven varieert enorm. Pensioen- en bedrijfsspaarregelingen kent meer dan 90% van het bedrijfsleven. De andere dekkingen van collectieve verzekeringen zijn: wao-gat 86%, ziektekosten 78%, arbo 73%, aov 53%, ongevallen 52% en ziektewet slechts 3%. De meeste werkgevers geven aan in de toekomst geen ziektewet- en anw-verzekering te zullen sluiten.
Over de bestaande voorzieningen is 40% tevreden, met name over de inhoud. Tien procent is echter ontevreden over het EB-assortiment. Kritiekpunten zijn de documentatie, de administratieve afhandeling en te weinig maatwerk. Het meest tevreden zijn werkgevers over arbodiensten, het minst tevreden over WAO-gatverzekeringen. Eveneens 10% overweegt een overstap van maatschappij, vooral omwille van een lagere premie.
De grootste aanbieder van EB-voorzieningen is de ING Groep (bijna 15% van de collectieve contracten), gevolgd door Achmea (bijna 10%).

Reageer op dit artikel