nieuws

Wehkamp stopt met verzekeringen

Archief

Postorderbedrijf Wehkamp stopt eind dit jaar met de verkoop van verzekeringen via internet. “We stoppen met de test”, aldus Wehkamp, dat begin dit jaar ambitieus van start ging. Eén miljoen klanten en een internetaandeel in de omzet van bijna 40%, waren in de ogen van het postorderbedrijf garanties voor succes. Dat blijkt na een jaar tegen te vallen, erkent André Vink namens Wehkamp: “Alleen verzekeringen die een directe relatie hebben met onze retailproducten zijn succesvol”.

Vink doelt daarmee op diefstalverzekeringen en verlengde garanties voor producten en op betalingsbeschermingsverzekeringen bij consumptieve kredieten. “Op internet bestaat ons assortiment sinds begin dit jaar ook uit verzekeringen voor auto, woonhuis, ziektekosten, aansprakelijkheid en reis. Dergelijke verzekeringen staan in de beleving van klanten echter te ver af van Wehkamp.”

Reageer op dit artikel