nieuws

Wegwijs in personenschade

Archief

Er is buitengewoon veel dynamiek in de wereld van de personenschaderegeling

Dit blijkt alleen al uit een greep uit de gebeurtenissen van de afgelopen anderhalf jaar. Onlangs is het Nationaal Platform Personenschade opgericht. Tot de initiatiefnemers behoren de georganiseerde verzekeraars, die kort ervoor hun eigen Personenschade Instituut PIV in het leven hebben geroepen. In de kring van de belangenbehartigers gebeurde ook van alles. Een opmerkelijk feit was de oprichting van het ASP, een vereniging van letselschade-advocaten die uitsluitend de belangen van slachtoffers dienen. Het is een club-in-een-club, want alle leden zijn tevens lid van de ‘algemene’ LSA. In de wereld van de slachtofferbewegingen viel recentelijk de bundeling op van de twee grote organisaties voor whiplash-patiënten. Over whiplash gesproken: dit was jarenlang een door alle media gekoesterd onderwerp. Nu bijna elk verhaal daarover geschreven is, is de aandacht verlegd naar de beroepsziekten. Na een piek rondom de verschijning van het asbest-rapport van mr. Job de Ruiter, is het de laatste tijd alom RSI wat de klok slaat. Voor de letselschaderegeling in het algemeen geldt dat er vooral sinds de roemruchte uitzending van Zembla in november vorig jaar (‘Tranen met duiten)’) weer veel aandacht is voor het fenomeen ‘no cure no pay’. Ja, je kunt tijdschriften en boeken vol schrijven over personenschade en dat gebeurt ook, want de ene nieuwe titel na de andere verschijnt. Wij hebben er voor gekozen om in dit themanummer, behalve een aantal actuele kwesties, vooral veel praktische informatie te geven over de organisaties die zich op een of andere manier bezighouden met personenschade. Kortom, een bewaarnummer. Richard Vroom Colofon: Samenstelling: Barbel van Zuylen en Richard Vroom. Eindredactie: Jeannette Beentjes. Vormgeving: Amon Design, Soest.

Reageer op dit artikel