nieuws

Wegener en FX starten samen websiteBenZeker

Archief

Uitgeverij Wegener en geld- en verzekeringssite FX.nl zijn samen de website BenZeker gestart. Partijen willen het consumenten makkelijk maken informatie over geld- en verzekeringszaken te vinden.

Eind vorige maand is de website in de lucht gegaan. Wegener en FX.nl zeggen hoge ambities te hebben. “Eind volgend jaar willen we toch wel per maand ongeveer een half miljoen bezoekers hebben”, vertelt FX-directeur Jean-Paul Venmans. “Op dit moment zitten we op ongeveer 10% van dat aantal.”
Wegener wil met BenZeker.nl de financiële informatiebehoefte bij haar lezers invullen, zegt Venmans. “En Wegener bezorgt ons bereik, vooral in de regio.”
De inkomsten van BenZeker worden op een zelfde wijze gegenereerd als door FX.nl. “Wij maken afspraken met banken en verzekeraars en andere instellingen over de realisatie van hun (marketing)doelstellingen via BenZeker. Daarvoor ontvangen wij een beloning. Wij worden niet beloond op basis van provisie. Wij worden alleen beloond voor het doorsturen van de lead- of de offerteaanvraag. Daarna zijn wij uit beeld.”
Net als bij FX.nl is het niet mogelijk om producten te sluiten via de website van BenZeker.
Twintig miljoen
Tijdens het inmiddels tienjarig bestaan van FX.nl is de website ruim twintig miljoen keer bezocht. Binnenkort komt FX.nl met een module waarmee consumenten zelf adviseurs kunnen selecteren voor een hypotheek. Daarnaast werkt de website aan een totaaloverzicht van alternatieve beleggingsproducten, zoals vastgoed- en scheepvaart-cv’s.

Reageer op dit artikel