nieuws

Weerstand tegen hervorming Brits compensatiestelsel

Archief

Het Britse verbond van verzekeraars ABI is van plan het Britse compensatiestelsel te hervormen

Het verbond wil een snel en eerlijk compensatiestelsel introduceren, waarbij het belang van de klant voorop staat. Zo kan bij personenschadeclaims onder de € 37.000 een eenvoudig schadeformulier worden gebruikt, waarmee een claim kan worden ingediend zonder hulp van juridisch advies. Verder wordt de tijd van verzekeraars om een claim te accepteren of te weigeren verkort tot drie maanden. Het plan stuit echter op verzet van advocaten en vakbonden. Zij vinden dat advocaten een onderdeel van het proces (van het indienen van een schadeclaim) moeten zijn en willen niet uitgesloten worden van het compensatiesysteem. Volgens hen worden mensen met schade of letsel nu overgelaten aan verzekeraars wiens eerste belang dat van aandeelhouders is en niet om te zorgen voor volledige en rechtvaardige vergoeding voor benadeelde mensen.

Reageer op dit artikel