nieuws

Weer Amerikaanse aankoop Rabobank

Archief

Rabobank Groep heeft in de Verenigde Staten een cöoperatieve landbouwkredietinstelling overgenomen. “We zijn in de VS hard op weg marktleider te worden in de voedsel- en agrarische sector”, aldus Rabobank.

De jongste aankoop, waarmee circa e 500 mln is gemoeid, geldt Farm Credit Services of America (FCSAmerica), met hoofdzetel in Omaha (Nebraska). Het bedrijf bedient met 900 werknemers vanuit 43 regiokantoren bijna zestigduizend landbouw- en veeteeltbedrijven, bedrijven in de agrarische verwerkende industrie en burgers in de midwestelijke staten Iowa, Nebraska, South-Dakota en Wyoming. Financieringen en verzekeringen vormen de kern van het productassortiment van FCSAmerica.
Rabobank was in de VS al eigenaar van Valley Independent Bank (een retailbank in de agrarische staat California), Lend Lease Agribusiness (een agrarische hypotheciar financier met landelijk dekkend distributienetwerk, nu werkend onder de naam Rabo Agrifinance) en Ag Services of America (de oogstfinancier die nu Rabo Ag Services heet). Verder werkt Rabobank International al twintig jaar vanuit bankkantoren in New York, Atlanta, Chicago, Dallas en San Francisco voor agrarische verwerkende bedrijven.

Reageer op dit artikel