nieuws

Weer actuaris in raad van bestuur Aegon met komst David Berridge

Archief

De aanstaande benoeming van David Berridge, topman van Scottisch Equittable, in de raad van bestuur van Aegon is een logisch gevolg van enerzijds de snelle groei die de van oorsprong onbeduidende onderlinge Britse levensverzekeraar onder zijn leiding doormaakte. In ruim tien jaar tijd wist hij het bedrijf naar de top-10 van Britse levensverzekeraars te tillen, voor wat nieuwe produktie betreft. Anderzijds nemen de Britse activiteiten van Aegon steeds grotere vormen aan. Zo is de deelneming van Aegon in Scottisch Equittable inmiddels toegenomen tot 60%.

Berridge (51) volgt tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in mei 1996 het wegens z’n leeftijd vertrekkende bestuurslid W.H. Foster op, die evenals Aegon-USA topman D.J. Shepard het Amerikaanse bedrijf van Aegon in het bestuur vertegenwoordigd. Met de komst van Berridge beschikt het vijf-koppig bestuur eindelijk weer over een actuaris, wat toch geen overbodige luxe is voor een verzekeraar die een voorliefde heeft voor het Levenbedrijf.
Berridge zegt over zijn benoeming: “De afgelopen jaren, waarin we Scottisch Equitable hebben ontwikkeld tot de belangrijkste intermediairverzekeraar op het gebied van Leven en pensioenen, waren opwindend, en het lijkt nu allemaal nóg opwindender te worden”.

Reageer op dit artikel