nieuws

Week van het NBvA-intermediair

Archief

Vandaag sluit de NBvA de Week van het Intermediair af. Een week die vooral in het teken stond van nadere kennismaking tussen verzekeraars en de bij de NBvA aangesloten verzekeringsadviseurs.

Belangrijk onderdeel van de Week van het Intermediair was het maken van afspraken tussen assurantiekantoren en binnendienstmedewerkers van verzekeraars. De NBvA-tussenpersonen zetten de deuren in het laatste kwartaal van 1996 voor hen open. Het doel van deze bedrijfsbezoeken is een nadere persoonlijke kennismaking en het structureren van toekomstige contacten over en weer.
De wens daartoe hebben zowel NBvA-kantoren als verzekeraars meerdere malen uitgesproken. In overleg met de NBvA en de coördinatoren bij de maatschappijen zijn inmiddels zo’n 750 afspraken voor bezoeken aan assurantiekantoren gemaakt.
Hoog bezoek
In de Week van het Intermediair heeft een zestal kopstukken uit de verzekeringswereld het startschot voor de bedrijfsbezoeken gegeven. Om de goede samenwerking en het belang daarvan te onderstrepen, gingen de zes beleidsmakers – vergezeld van eigen medewerkers – op bezoek bij drie NBvA-kantoren.
Maandag vereerden mr. J.E. Jansen (voorzitter Raad van Bestuur Delta Lloyd) en drs. J.C. van Ek (president-directeur De Amersfoortse) het kantoor Rozendal & Van Bemmel in Aalsmeer met een bezoek. Gisteren vergezelden mr. E. Kist (lid Raad van Bestuur ING Groep) en drs. B.G.W. Degen (algemeen directeur Zwolsche Algemene) hun personeel bij het bezoek aan Veerman Verzekeringen in Zevenhuizen. Vandaag nemen J.L.M. Bartelds (voorzitter Raad van Bestuur Fortis) en mr. C.J. De Swart (voorzitter Raad van Bestuur Stad Rotterdam) een kijkje bij assurantiekantoor Van Bommel in Oudewater.
Jansen noemde het bezoek een ‘bevestiging van het samenspel tussen verzekeraars en intermediair’. Jansen: “Gebrekkige communicatie is een van de belangrijkste oorzaken van gemaakte fouten. Daarom juich ik dit initiatief toe. Een dag van samenwerken is nuttig en nodig. Door als één team te werken behouden intermediairmaatschappijen en tussenpersonen hun leidende positie.”
NBvA-voorzitter mr. A.A. van Voorst Vader hoopt dat de Week van het Intermediair in de praktijk een vervolg gaat krijgen. “Dat het idee ook aanslaat bij maatschappijen, blijkt uit zowel de vele aanvragen voor bezoeken aan NBvA-kantoren als de aanwezigheid en nadrukkelijke ondersteuning door topmensen van belangrijke intermediairmaatschappijen.”
Jansen en Van Ek op bezoek bij het NBvA-kantoor Rozendal & Van Bemmel Adviesgroep in Aalsmeer.

Reageer op dit artikel