nieuws

Website verzekeraars nauwelijks actueel

Archief

De websites van verzekeraars zijn nauwelijks actueel en bieden onvoldoende informatie. Tot deze conclusie komt adviesbureau FTP Communicatie (Nieuw-Vennep) op grond van een onderzoek onder ruim honderd verzekeraars en banken.

Gelet op de straks geldende informatieplicht van verzekeraars aan consumenten in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) zijn de resultaten van het onderzoek “bedroevend”, aldus FTP-vennoot Frank de Smit. “Op vrijwel geen enkele website vindt de consument objectieve informatie die relevant is voor zijn of haar financiële zekerheid.” De website van de Rabobank kreeg als enige de status ‘objectief en informatief’ alsdus FTP.  Smit benadrukt dat veel informatie op de websites sterk verouderd is. “In veel gevallen meer dan twee maanden en bij verzekeraars meer dan een jaar.” Tussen direct-writers en intermediairmaatschappijen is er weinig verschil. “Vooral voor direct-writers is dat kwalijk, omdat zij de consument voor objectieve voorlichting niet kunnen doorverwijzen naar een tussenpersoon.” Het adviesbureau beoordeelde de websites van 103 verzekeraars en banken in de laatste twee weken van vorige maand op nieuws, actualiteiten en persberichten. 

Reageer op dit artikel