nieuws

Website van 5punt20 gekraakt

Archief

Taxatiebureau 5punt20 heeft mogelijk grote schade geleden doordat zijn website is gehackt. Enkele van de adressen van de duizenden klanten die een taxatieaanvraag hadden lopen bij 5punt20, zijn als hypotheek-lead te koop aangeboden aan tussenpersonen.

Het bureau kwam de zaak in juli op het spoor door een melding van een tussenpersoon aan wie de adressen waren aangeboden. In eerste instantie bestond de indruk dat een medewerker van 5punt20 verantwoordelijk was voor het lek. Na onderzoek door Hoffmann Bedrijfsrecherche bleek echter dat de gegevens door derden van de site van 5punt20 waren geplukt. “Uit het onderzoeksrapport blijkt dat onze website is gehackt, waarbij sporen zijn gevonden die wijzen op betrokkenheid van een andere onderneming uit de taxatiebranche”, meldde het bureau deze week aan relaties.
Desgevraagd wil directeur Bas Rentmeester de naam van de betrokken concurrent niet prijsgeven. “Inmiddels zijn de ‘gaten’ op onze site gedicht. We gaan aangifte doen bij de AFM, de Economische Controle Dienst en justitie.”

Reageer op dit artikel