nieuws

Website geopend over gevolgen verkeersongeval

Archief

Met het doel een antwoord op vragen van verkeersslachtoffers te kunnen geven, heeft een aantal organisaties een informatieve website geopend. 

De site (www.verkeersongeval.nl) is een initiatief van het Nationaal Platform Personenschade (NPS). Binnen deze stichting werken organisaties samen die zich bezig houden met de afwikkeling van verkeersongevallen, zoals verzekeraars, de ANWB, Slachtofferhulp Nederland en andere belangenbehartigers en medische adviseurs. De nieuwe website geeft onder meer antwoord op vragen als: welke verzekering dekt de schade, hoe moet het nu verder met mijn werk, is een ongevalschade van invloed op mijn no-claimkorting en wat kan verwachten bij een rechtszaak? 
Jaarlijks vallen meer dan duizend dodelijke slachtoffers in het verkeer. Daarnaast vallen ongeveer 18.000 gewonden die in een ziekenhuis belanden en 240.000 verkeersslachtoffers die eerste hulp nodig hebben. Het aantal ongevallen met louter materiële schade wordt geraamd op 1,4 miljoen per jaar.

Reageer op dit artikel