nieuws

Website bundelt lijfrentekapitaal

Archief

Onder de namen Expireren.nl en Expi.nl is Veendammer Juko Dijkhuis gestart met een internetsite die kapitalen van expirerende lijfrenteverzekeringen verzamelt. Doel is als collectief gunstige voorwaarden te bedingen bij verzekeraars.

Dijkhuis zegt het idee te hebben 0pgedaan tijdens zijn werk voor Achmea. Daar handelde hij veelvuldig expirerende lijfrenten af. “Vooral kleine kapitalen en daar woog het rendement vaak amper op tegen de kosten.” Dijkhuis werkt nu op de afdeling collectieve levensverzekeringen van FBTO.
Met Expireren.nl hoopt hij jaarlijks zo’n _ 0,5 mln tot _ 1 mln aan lijfrentekapitaal bijeen te kunnen brengen. “Het voordeel voor de verzekeringnemers is gelegen in de af te spreken gunstige condities bij uitkeren en verlengen van de polis”, aldus Dijkhuis. Hij wil met één of twee maatschappijen afspraken maken.
Dijkhuis wil via de media en zoekmachines onder de aandacht komen van het publiek. “Ik vraag geen gegevens van verzekeringnemers. Een mailadres en gegevens over de polis zijn voldoende.” De mensen die aan het collectief deelnemen zijn vrij om wel of niet van de aanbieding van Expireren.nl gebruik te maken.

Reageer op dit artikel