nieuws

‘Weblog Prinses Pecunia stopt’

Archief

‘Weblog Prinses Pecunia stopt’

Tja, waarom ook uitgerekend op vrijdag de 13e zo’n initiatief lanceren? Dat is bijna vrágen om moeilijkheden. We hebben het hier over het weblog van Prinses Pecunia. Dit besparingsdagboek van onze Koninklijke Laagheid (qua premies welteverstaan) wilde maar geen succes worden. Natuurlijk hadden vrienden en bekenden direct na de start een felicitatie-reactie ten beste gegeven, maar snel daarna werd het vrij stil. De reacties die nog wel kwamen, waren overwegend negatief. Kritiek op het weblog, maar ook kritiek op moeder Proteq. Platte opmerkingen completeerden de respons.
En toen kwam op dinsdag 14 maart het volgende bericht: Weblog Prinses Pecunia stopt. “Vandaag was mijn arts op bezoek. En constateerde een beginnende vorm van RSI – Royal Stress Injury – in mijn edele vingers. Om de lichaamsdelen te sparen – en onze schatkist een hoop medische kosten te besparen – is besloten mijn bespaarblog op te heffen. Stem morgen af op dit weblog voor de afscheidsrede van Prinses Pecunia.”
Gezien de doorlopende kritiek, had men instemmende reacties kunnen verwachten, maar er kwam niks.
Wellicht moesten er bij het scheiden van de markt nog snel even wat erotisch getinte reacties worden opgeroepen op woensdagmiddag 15 maart.
‘Prinses Pecunia op zoek naar een hengst’ luidde de kopregel in haar weblog. “De laatste maanden hebben wij veel tijd gestopt in dit royale bespaarblog. En heb ik mijn andere grote taak in het leven – het zoeken van een hengst – verzaakt. Daarom vertrekken wij na het middagmaal naar Zwolle voor het internationale hengstenconcours.” Niemand liet zich uit de tent lokken.
Natuurlijk zat de redactie van Jus d’Assurance gekluisterd aan het platte beeldscherm met het volume van de luidsprekers op ’10’. Maar de afscheidsrede bleef uit.
Bij het ter perse gaan van deze rubriek nog even gebeld met Proteq. Wat blijkt? Het weblog van Pecunia gaat helemaal niet uit de lucht, omdat zij op wonderbaarlijke wijze hersteld zou zijn van haar Royal Stress Injury.
Darts is nu ook een ABC’tje
De Amsterdamsche Beurs Club (ABC) heeft een nieuw evenement toegevoegd aan zijn jaarlijkse sportkalender. Maandag 27 maart ondersteunt de ABC het ‘eerste Assurantie Beurs Dartstoernooi’, een initiatief van drie branchegenoten. “Als het een succes wordt, nemen we de organisatie volgend jaar geheel voor onze rekening”, laat ABC-voorzitter Wiebe Westerhof weten. Een vervolg is al bijna zeker, want ruim honderd deelnemers hebben zich aangemeld. De inschrijving is al gesloten, maar er is vast nog plaats voor toeschouwers en supporters in pool- en dartscentrum Osdorp aan de Jan Rebelstraat 24. Aanvang om 17.00 uur.
Daarnaast wordt op op 22 mei het jaarlijkse ABC Assurantievoetbaltoernooi georganiseerd op de velden van hoofdklasser AFC aan de Boelelaan in Amsterdam. Er is plaats voor maximaal vijfentwintig bedrijventeams; er wordt gespeeld volgens de formule ‘zes tegen zes’. De aanvang is om 16.00 uur. Vorig jaar versloeg debutant CZ na penalty’s de winnaar van de twee voorgaande edities, DSV. Inschrijven kan via info@abcbeursclub.nl. Tijdig aanmelden is van belang: “Elk jaar moeten wij een aantal teams teleurstellen, omdat het aantal velden een maximum aan het aantal deelnemende teams stelt”, waarschuwt voorzitter Wiebe Westerhof.
Op 30 september wordt vervolgens het ABC Assurantietennistoernooi gehouden bij tenniscentrum Amstelpark. De kosten bedragen _ 25 per dubbel, inclusief lunch. Mail voor meer informatie: koos-slisser@hienfeld.nl.
Neem vrienden in de maling
“Je moet er toch niet aan denken dat je verdacht wordt van computerkraak, dat je auto is platgewalst of dat je huis aan het scheuren is?
Zet een nepartikel op de binnenlandpagina van Telegraaf.nl met in de hoofdrol een vriend of vriendin! De grap is dat deze echte Telegraafpagina met jouw artikel alleen zichtbaar is voor die ene persoon.”
Het is Achmea, die bezoekers van haar website oproept om hun kennissen deze ingenieuze poets te bakken.
“Waar je liever niet aan denkt, daar denken wij aan”, aldus de immer ontzorgende Achmea.
Docters van Leeuwen in assurantiën
Je hebt natuurlijk binnen de branche iets uit te leggen, maar bij de consument zul je op voorhand vertrouwen inboezemen. Dit geldt voor het Rotterdamse assurantiekantoor Docters van Leeuwen & Van Krimpen, waarvan de naam branchegenoot Gert-Jan Hakkesteegt toch even aan het filosoferen zette, toen hij deze tegenkwam in de adressenlijst van het Klachteninstituut Verzekeringen.
Een oude bekende op de voorpagina
op zaterdag 4 maart hebben opgekeken van de voorpagina van De Telegraaf. Bij het openingsartikel prijkte een foto, met als onderschrift: “Charles Boeziek (60) uit Hoofddorp vond zijn BMW terug zonder koplampen. Ook het dashboard was geplunderd.” Wat zouden de dagelijkse bezigheden van de voormalige topman van Chubb en CNA in ons land zijn? Desgevraagd, meldt Boeziek: “Ik ben met een nieuwe activiteit bezig.”

Reageer op dit artikel