nieuws

Watersportpolis Delta Lloyd sterk gewijzigd

Archief

Marktleider in pleziervaartuigenverzekeringen Delta Lloyd heeft de Watersportpolis vernieuwd. De eerste vernieuwde pleziervaartuigenpolis is uitgereikt op de Hiswa.

Delta Lloyd claimt in de pleziervaartuigenbranche een marktaandeel van 25% te bezitten. Deze vrij dominante positie is opgebouwd door onder meer de verkoop van de Watersportpolis. Dit product is nu vlak voor het begin van het nieuwe vaarseizoen op diverse onderdelen gewijzigd.
De belangrijkste aanpassingen zijn:
bij een tweede schade in het jaar van no-claimbescherming (vanaf drie schadevrije jaren) valt een verzekerde terug naar een kortingsniveau bij één schade, oftewel minimaal 10%.naast het standaard vaargebied Europa kan worden gekozen voor Nederland met binnenwateren mét en zonder Waddenzee, Oosterschelde, Westerschelde, IJsselmeer, Markermeer, Dollard en de Eems.de verzekerde bedragen voor de ongevallen-opvarendendekking zijn vastgesteld op f 25.000 (was f 20.000) voor blijvende invaliditeit, f 15.000 (was f 10.000) voor overlijden en f 5.000 medische hulp (ongewijzigd). Het maximum bedrag per gebeurtenis is verdubbeld naar f 50.000.de kosten voor vervangend vakantieverblijf zijn opgetrokken tot f 350 (was f 250) per dag met een maximum van f 3.500 (was f 2.500) per gebeurtenis.geen aftrek ‘nieuw voor oud’ bij vervanging van onderdelen van boten niet ouder dan tien jaar.uitbreiding van vaartuigenhulp met een vergoeding van kosten voor het van boord halen van een zieke/gewonde tot een maximum van f 5.000 per gebeurtenis.Verzekeringsadviseur M. Schmitz van Jan Schmitz Assurantiën in Roermond (rechts) overhandigde op de Hiswa de eerste vernieuwde Watersportpolis. Links staat directeur Marketing & Verzekeringstechniek Ed van Uijen van Delta Lloyd.

Reageer op dit artikel