nieuws

Watersportpolis

Archief

Unigarant heeft de WA-dekking van zijn watersportverzekering opgetrokken van _ 2 mln naar _ 5 mln. Hiermee speelt de schadeverzekeraar in op de wettelijke verplichting in sommige landen voor het hebben van een hogere WA-dekking. De verhoging geldt voor de varianten WA Uitgebreid en WA Casco Uitgebreid; de aanpassing zal zonder premieverhoging plaatsvinden.

Laptop op reis
Omdat laptops in steeds meer huishoudens tot de inboedel behoren, is er regelmatig vraag naar het verzekeren ervan buiten de woning. Voor Fortis ASR reden om ook laptops op te nemen in de buitenhuisdekking, die aanvullend op een inboedelverzekering kan worden aangeboden. De uitbreiding van de dekking heeft geen invloed op de premie. De dekking is gemaximeerd tot _ 1.000 per gebeurtenis.
Zwarte lijst met fraudeurs
De zwarte lijst van frauderende particulieren en bedrijven die sinds 1980 door verzekeraars wordt bijgehouden, telt momenteel zo’n 8.000 namen. Elk kwartaal komen daar 1.400 nieuwe bij, die er voor maximaal acht jaar op blijven staan, zo bevestigt het Verbond. De lijst wordt gebruikt als wapen tegen verzekeringsfraude
Mooi uit de brand
De jury van de ontwerpwedstrijd ‘Mooi uit de brand’ heeft uit tachtig inzendingen de tien beste ideeën voor brandpreventiemiddelen genomineerd voor het Klavertje Vuur. Deze designwedstrijd voor studenten van academies en hogescholen is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel