nieuws

Waterreus: Verbond neemt beursmarkt niet serieus

Archief

Directeur J.M.F. Waterreus van Sun Alliance heeft op persoonlijke titel scherpe kritiek geuit aan het adres van het Verbond van Verzekeraars.

In de gastcolumn van de nieuwsbrief Assurantie Beurs Nota, van de Vereniging Assurantie Beurs Amsterdam (Vaba), laakt Waterreus de opstelling van het Verbond met betrekking tot de co-assurantiemarkt.
Verwijzend naar makelaars, verzekeraars, experts, en advocaten die direct en indirect hun inkomen in de co-assurantiemarkt verwerven, vraagt Waterreus zich af: “Hoe komt het dan dat zo’n belangrijk deel van de schademarkt nog steeds niet serieus wordt genomen door het Verbond van Verzekeraars?… Hoe komt het dat een hoge functionaris van een groot makelaarshuis zei: Wat is er eigenlijk met het rapport ‘De Assurantiebeurs op weg naar naar de volgende eeuw’ gebeurd?… Hoe komt het toch dat vele afspraken en regelingen die in vergaderingen worden gefiatteerd, niet werken of niet worden nageleefd?”
Waterreus wijt één en ander niet aan een gebrek aan communicatie, omdat vele malen in woord en geschrift de aandacht zou zijn gevraagd van het Verbond. De oorzaak is een andere, constateert Waterreus met verwijzing naar een uitspraak van wijsgeer Erasmus: “Koningen kunnen als zij willen besluiten nemen, maar hun decreten zullen pas werken wanneer er in de herbergen over wordt gesproken.”

Reageer op dit artikel