nieuws

Waterreus uit bestuur SVV

Archief

J. Waterreus, sinds de ziekte en het overlijden van voorzitter D. Blok, waarnemend voorzitter van de SVV, wordt niet de nieuwe voorzitter, hoewel hij zelf deze functie ambieerde en het bestuur ermee instemde.

Het Verbond van Verzekeraars heeft volgens Waterreus voorkeur laten blijken voor iemand die tevens lid is van de Verbondscommissies ‘Onderwijs en opleiding’ en ‘Verzekeringswetenschap’. Waterreus voldoet niet aan die voorwaarde. Het Verbond heeft volgens hem druk uitgeoefend op hem om het voorzitterschap op zich te nemen van de SEA, de Stichting Examens Assurantiebedrijf. Dit bestuur wordt begin volgend jaar samengesteld. Tot nu toe was het bestuur van de SVV tevens bestuur van de SEA, maar ‘Financiën’ heeft voor de SEA een apart bestuur geëist, om verstrengeling van taken te voorkomen.
Waterreus heeft minder belangstelling voor de examenmaterie dan voor het vakonderwijs en ambieert niet het voorzitterschap van de SEA.
Het Verbond van Verzekeraars mag twee vertegenwoordigers in het bestuur van de SVV benoemen. J. Verheij (Reaal) is kortgeleden tot bestuurslid benoemd. Nu het Verbond naar een tweede vertegenwoordiger zoekt, is er voor Waterreus geen ruimte meer in het SVV-bestuur.

Reageer op dit artikel