nieuws

Wansink laakt uitspraak in zaak landbouwvoertuig

Archief

Hoogleraar Verzekeringsrecht Han Wansink is het niet eens met het gerechtshof in Amsterdam, dat onlangs oordeelde dat een landbouwvoertuig dat sneller kan rijden dan 25 km/u zich feitelijk onverzekerd op de openbare weg bevindt

 “Dit is gewoon een motorrijtuig en volgens de WAM rust op de eigenaar de plicht om het voertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dat heeft de landbouwer ook gewoon gedaan. Uitgangspunt is dat eventuele slachtoffers worden beschermd door deze verzekering. En dat verandert niet op het moment dat een voertuig sneller kan rijden dan 25 km/u.” De raadsman van de landbouwer, Tjalling van der Goot, onderschrijft de visie van Wansink. Inmiddels heeft de kwestie ook tot Kamervragen geleid.

Reageer op dit artikel