nieuws

Waerdye-selectie is compleet

Archief

Stad Rotterdam heeft de Waerdye-selectie van 11 beleggingsfondsen compleet. Nieuwkomers in de selectie zijn het SR Verre Oosten fonds, met Aziatische aandelen, en het SR Anno 1720 fonds, met aandelen van Stad Rotterdam zelf.

De Waerdye-selectie is een combinatie van verzekeren en beleggen. Het gaat om de verzekeringsprodukten: het Waerdye Pensioenplan (voor zelfstandig ondernemer en DGA), het Lijfrenteplan (basisaftrek premie en koopsom), het Bedrijfsspaarplan (lijfrente en onbelast sparen), het Spaarplan (onbelast sparen) en het Hypotheekplan (onbelast sparen en lijfrentehypotheek).
De gelden uit deze produkten konden tot voor kort alleen belegd worden in de fondsen van de Robeco Groep: Robeco, Rolinco, Rodamco en Rorento. Door de komst van RoZeker heeft Stad Rotterdam echter besloten van dat viertal een elftal te maken, waarbij vooral de eigen produkten zullen worden gepromoot.
Eerder was al bekend dat de selectie zou worden aangevuld met: het SR Top-11 fonds (aandelen van 11 van de 25 grootste Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen), het SR Eurotop-100 fonds (overeenkomstig de Eurotop-100 index), het SR Obligatiefonds (Nederlandse en Duitse obligaties), het SR Stallingsfonds (guldensleningen en deposito’s) en het SR Mix fonds (een mix van de vorige vier fondsen).
In publicaties van SR worden de nieuwe SR-fondsen over de rug van Feijenoord-spelers gepresenteerd. Opvallend is dat de vier Robeco-fondsen ontbreken.

Reageer op dit artikel